Takarékinvest

Takarék Dollár Ingatlan Alapok Alapja

Általános információk

Általános információk

Takarék Dollár Ingatlan Alapok Alapja

Kiszámítható és könnyen hozzáférhető befektetési lehetőség középtávon!

 

• Hazai alapok világában elsők között lehetséges dollárban befektetni ingatlan alapok alapjába,
• kis összeggel is elérhető, rugalmasan hozzáférhető,
• vonzó, a dollár pénzpiaci hozamokat meghaladó hozamlehetőség, mérsékelt kockázat vállalása mellett.

Az Alap a dollár betétekhez képest versenyképes hozamlehetőséget kínál, mérsékelt kockázat vállalása mellett.

Az Alap célja, hogy a Befektetők számára hosszú távú tőkenövekedést biztosítson minél alacsonyabb kockázat vállalása mellett. Az Alap befektetési céljait ingatlanalapok által kibocsátott befektetési jegyek vásárlásával kívánja elérni. A magas fokú likviditás biztosítása érdekében az ingatlanalapokba történő befektetések mellett az Alap portfóliójában pénzpiaci eszközök is megtalálhatóak.

Az Alap rugalmasan, országszerte közel 1000, Takarék megtakarítási termékeket forgalmazó szövetkezeti hitelintézeti fiókban hozzáférhető.

A termék további előnye, hogy tartós befektetési számlának minősülő Takarék Adófaragó Befektetési Számlán, valamint Takarék Nyugdíj-előtakarékossági számlán is elhelyezhető, amellyel adóelőnyök érhetők el.

Az adóelőnyök lehetősége és mértéke a mindenkori, vonatkozó, a tartós befektetési számláról és nyugdíj-előtakarékossági számláról szóló jogszabály(ok)ban meghatározott feltételektől - illetve azok Befektető általi teljesítésétől -, valamint a Befektető egyedi körülményeitől függ, és a jövőben változhat.

Alap fajtája: Közvetett, ingatlanokba fektető alap
Alap típusa: Nyilvános, nyíltvégű
Elszámolás: Vétel/Eladás: T+2 nap
Futamideje: Határozatlan
Javasolt legrövidebb befektetési időtáv: Minimum 1 év
Névérték: 1 USD
Alap indításának éve: 2018.

Alapkezelő: Diófa Alapkezelő Zrt.
Letétkezelő: MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.
Forgalmazó: MTB Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.

Az Alap esetében az Alapkezelő az alábbi javasolt tartási időt, valamint kockázati szintet határozta meg:

Javasolt minimális befektetési idő
Nincs Minimum 3 hónap Minimum 6 hónap Minimum 1 év Minimum 2 év Minimum 3 év
      X
   

 


       
Vállalt kockázat*
      alacsony kockázat                                                     magas kockázat
      1        2         3         4        5         6          7
     X        

 *Felhívjuk figyelmét, hogy a skálán az 1-es a legalacsonyabb, míg a 7-es a legmagasabb kockázati szintet jelöli, azonban a legalacsonyabb kockázati szint sem jelent kockázatmentes befektetést!
A feltüntetett kockázati kategória nem feltétlenül marad változatlan, idővel módosulhat.

Az Alapra ható főbb kockázatok:

• Gazdasági, politikai kockázat
• Ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázat
• Hitel kockázat
• Partner kockázat
• Likviditási kockázat
• Működési kockázat és az eszközök letéti őrzéséhez kapcsolódó kockázat  

Az Alap tőkevédelemmel, tőkegaranciával nem rendelkezik. Az Alap az ingatlanbefektetésekkel kapcsolatos piaci és működési kockázatot hordoz magában. Az Alap múltbeli teljesítménye, hozama nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményére, hozamára! Felhívjuk a Befektetők figyelmét, hogy az Alap hozama negatív is lehet, amely tőkeveszteséget is eredményezhet.

Tájékozódjon a Takarék USD Ingatlan Alapok Alapjával kapcsolatos további információról, illetve a kockázati tényezőkről az Alap Tájékoztató és Kezelési Szabályzata, illetve az Alaphoz tartozó Kiemelt Befektetői Információk elnevezésű dokumentumból, az Alapról az Alap tájékoztatóiban.
Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.


Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt figyelmesen olvassa el a kapcsolódó dokumentumokat a Kondíciók és díjak menüpont alatt, tájékozódjon az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről és a befektetés lehetséges kockázatairól honlapunkon (www.takarekinvest.hu), forgalmazási helyeken, valamint a Diófa Alapkezelő oldalán (www.diofaalapkezelo.hu)!


A fenti információ tájékoztató jellegű, a tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, befektetési- vagy adótanácsadásnak, célja kizárólag a figyelem felkeltés.

 

Kondíciók és díjak

Kondíciók és díjak

Takarék Dollár Ingatlan Alapok Alapja

Kiszámítható és könnyen hozzáférhető befektetési lehetőség hosszú távon!

Az Alap forgalmazásával (vétel, tartás, eladás) kapcsolatos költségek az Alap kezelési szabályzatában és a forgalmazási helyeken megismerhetőek.

A befektetési szolgáltatásaink, valamint termékeink költségeit és díjait a hatályos Díjjegyzékben tekinthetik meg Ügyfeleink.


Az Alap befektetési politikájáról, forgalmazási költségeiről, a befektetés lehetséges kockázatairól, illetve az Alap időszaki hozamairól, az Alapot érintő fontosabb piaci eseményekről részletesen tájékozódjon az Alap forgalmazási helyein, illetve az Alapkezelő internetes oldalán megtalálható hivatalos tájékoztatóból, kezelési szabályzatából, és a havi portfólió jelentésekből.

Részletes termékdokumentációért keresse a Diófa Alapkezelő honlapját.

Egyéb kapcsolódó dokumentumok
 
Kapcsolódó dokumentumok

A befektetési termékekkel kapcsolatos kondíciókat, a befektetési tevékenységet végző kirendeltségek listáját, illetve a mindenkor hatályos Befektetési Üzletszabályzatunkat az alábbiakban találhatják meg.

OBA-BEVA tájékoztatók

Lábléc - közérdekű információk

Copyright 2010 takarekpont

E honlap megfelelő működéséhez „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) helyezünk el a számítógépén, ahogy azt más, majdnem minden honlappal rendelkező cég is teszi. További információk...